Ψησταριά Υγραερίου - Επαγγελματικές Συμβουλές

Ψησταριά Υγραερίου - Επαγγελματικές Συμβουλές

think gas...igas

Έχετε στην κατοχή σας ή ετοιμάζεστε να αποκτήσετε μία ψησταριά υγραερίου; Τότε σίγουρα θα πρέπει να διαβάσετε τις παρακάτω επαγγελματικές συμβουλές μαγειρέματος και ασφαλείας.



Καλύψτε τις μαντεμένιες σχάρες με ένα από τα παρακάτω λάδια ή λιπαρά για καλύτερη αντικολλητική προστασία:

  • Έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού 
  • Ηλιέλαιο
  • Σογιέλαιο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λάδι κανόλας

Εάν δεν είναι διαθέσιμο, επιλέξτε ένα λάδι ή λιπαρά που να έχουν υψηλό βαθμό βρασμού. Μην χρησιμοποιήσετε αλατισμένα λίπη όπως βούτυρο ή μαργαρίνη για την κάλυψη των σχαρών.


Προθερμαίνετε πάντα τη ψησταριά πριν από το μαγείρεμα για να κάψετε τα κατάλοιπα που παραμένουν. Εάν είναι η πρώτη χρήση τότε προθερμάνετε την ψησταριά για περίπου 30 λεπτά πριν την χρήση.



Φορέστε πάντα προστατευτικά γάντια καθώς το καπάκι της ψησταριάς και ολόκληρη η ψησταριά μπορεί να ζεσταθεί πολύ κατά την χρήση.



Μπορείτε να αφαιρέσετε τις σχάρες μαγειρέματος εάν εμποδίζουν στο μαγείρεμα μεγαλύτερων κομματιών κρέατος.



Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι έχει μαγειρευτεί τέλεια.



Προσθέστε ένα εξάρτημα κάπνισης τροφίμων στην ψησταριά σας για να δώσετε γεύση στο κρέας σας.



Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μόνο όταν η ψησταριά είναι κρύα για να αποφευχθεί η πιθανότητα εγκαυμάτων.



Ποτέ μην καλύπτετε περισσότερο από το 75% της επιφάνειας μαγειρέματος, είτε της κύριας είτε της πλευρικής εστίας, με οποιοδήποτε συμπαγές μέταλλο (π.χ. ταψιά ή κατσαρόλες).



Ανακαλύψτε όλα τα αξεσουάρ μπάρμπεκιου του καταστήματός μας και όλες τις ψησταριές υγραερίου μας. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας γραπτά εδώ ή τηλεφωνικά στο 2813014649.